Izvještaj MUP-a ZDK za 23.07.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 23.07.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 23.07.2013. godine, u ulici Bulevar Kulina bana, u pokušaju vršenja teške krađe u kiosk “Tabaco-press”, policijski službenici Policijske stanice Centar zatekli su lica M.R. i M.B., oba iz Zenice. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Tešanj

Dana 22/23.07.2013. godine, u ulici Husage Čišića, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo M.A., iz koje je otuđena određena količina novca, nakita, te drugih predmeta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 23.07.2013. godine, na magistralnom putu M-17, u mjestu Janjići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo golf 2, registarskih oznaka 454-A-873, kojim je upravljao Š.R. iz Kaknja, i putničko motorno vozilo golf 3, registarskih oznaka 959-E-789, kojim je upravljao G.S. iz Kaknja. Tom prilikom, teške tjelesne povrede zadobila su oba vozača, kao i saputnici u vozilu golf 2, A.E. i I.Z., obe iz Kaknja. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice zadobilo teške tjelesne povrede, te dva lica lake tjelesne povrede.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close