Izvještaj MUP-a ZDK za 22.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 22.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 22.05.2013. godine, u noćnim satima, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića kod broja 41, u vršenju krivičnog djela krađe radkapni sa putničkog motornog vozila marke “Renault”, vlasništvo M.A. iz Zenice, policijski službenici Policijske stanice Centar zatekli su lice S.N. iz Zenice. Navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I.

Dana 22.05.2013. godine, u ulici Dr. Abdulaziza Aska Borića, od strane nepoznatog lica, izvršeno je krivično djelo krađe zlatnog lančića sa vrata oštećene B.S. iz Zenice. Od strane službenika policije se poduzimaju mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i njegovog procesuiranja.

Visoko

U toku noći 21/22.05.2013. godine, u mjestu Radinovići, ispred porodične kuće vlasništvo D.M.,  izvršeno je krivično djelo krađe određene količine metalnih cijevi vlasništvo firme “GEOBOSNA” d.o.o. Sarajevo. Na mjestu otuđenja je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko. U sklopu aktivnosti koje su poduzimane na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Policijske stanice Visoko i Policijske stanice Kakanj su u mjestu Doboj, općina Kakanj, na stanici za otkup sekundarnih sirovina pronašli otuđene predmete. Nastavljaju se aktivnosti na pronalasku izvršioca ovog krivičnog  djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close