Izvještaj MUP-a ZDK za 21.04.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 21.04.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Visoko

U toku noći 20/21.04.2014. godine, u mjestu Liješevo, izvršena je krađa iz autobusa marke „Neoplan“, registarskih oznaka O69-K-193, vlasništvo preduzeća „Centrotrans-Eurolines“ PJ Visoko, kojom prilikom je otuđena neutvrđena količina dizel goriva. Zbog sumnje da je počinilo navedeno krivično djelo, službenici uniformisane policije su lišili slobode i zadržali u prostorijama za zadržavanje lice Đ.E. iz Kiseljaka.

Žepče

U toku noći 20/21.04.2014. godine, u mjestu Ljubatovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW-Passat“, registarskih oznaka BS-29489, vlasništvo M.S. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 21.04.2014. godine, u ulici Nikole Tesle, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo marke “VW-Caddy”, registarskih oznaka A34-E-791, kojim je upravljao I.M. iz Zenice, i putničko motorno vozilo marke “VW-Polo”, registarskih oznaka A43-T-672, kojim je upravljao K.M. iz Zenice. Tom prilikom, navedeni vozač K.M. zadobio je lake tjelesne povrede.
Na području Kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close