Izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2012.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 10.12.2012.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona, javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 10.12.2012. godine, u ulici Trg Alije Izetbegovića, u trgovačkom objektu „Konzum”, od strane B.B. iz Zenice izvršena je krađa raznih prodajnih artikala. Policijski službenici su lišili slobode navedeno lice, kod kojeg su i pronađeni otuđeni predmeti, te su poduzete aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 10.12.2012. godine, u ulici Mlini, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo ford-fiesta, registarskih oznaka A48-K-181, kojim je upravljao B.S. iz Zenice, i putničko motorno vozilo škoda-felicija, registarskih oznaka 837-E-779, kojim je upravljao Č.S. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Olovo

Dana 10.12.2012. godine, u mjestu Bjeliš, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno motorno vozilo iveco-kombi, registarskih oznaka J58-A-020, kojim je upravljao G.S. iz Olova, i putničko motorno vozilo seat, registarskih oznaka J21-E-344, kojim je upravljao D.V. iz Ilidže. Tom prilikom, tjelesne povrede zadobila su oba navedena vozača. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close