MUP ZDK dobio 7 novih vozila u vrijednosti 220.000 KM

Danas, 11. decembra 2012. godine, ispred sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličena je dodjela novih policijskih vozila organizacionim jedinicama koje djeluju u sastavu ovoga Ministarstva, tačnije policijskim upravama i policijskim stanicama na području našeg kantona. Ovom događaju su prisustvovali ministar Rifat Delić i policijski komesar Fahrudin Bečirović, a podijeljeno je ukupno 7 putničkih motornih vozila marke Škoda Octavia Combi, ukupne vrijednosti oko 220.000,00 KM.

Današnja podjela vozila predstavlja samo dio kontinuiranih aktivnosti kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova koje se poduzimaju na što boljem materijalno-tehničkom opremanju policijskih službenika, što je značajan pomak u tim nastojanjima te pokazatelj i potvrda velikog truda, napora i ulaganja na usavršavanju rada policijskih službenika, stvaranju što boljih uslova za rad i profesionalno postupanje i djelovanje istih na očuvanju lične i imovinske sigurnosti građana i stvaranju visokog stepena bezbjednosti na području našeg kantona.

Nakon predaje ključeva vozila od strane ministra i policijskog komesara šefovima organizacionih jedinica, upriličena je svojevrsna prezentacija novih vozila svečanom probnom vožnjom ulicama u neposrednoj blizini sjedišta Ministarstva.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close