Izvještaj MUP-a ZDK za 07.05.2014.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 07.05.2014.

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

Dana 07.05.2014. godine, u ulici Stanični trg, od strane Č.H. iz Zenice izvršeno je krivično djelo fizički napad na A.H. iz Zenice, koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede. Lice Č.H. je od strane policijskih službenika lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Maglaj

Dana 07.05.2014. godine, na dionici pruge Maglaj-Zavidovići u mjestu Liješnica, od strane dva nepoznata lica izvršeno je oštećenje metalne kutije u kojoj su smješteni kontakti elektro mreže, vlasništvo preduzeća „Željeznice FBiH”. Istog dana, u mjestu Mustajbašići, od strane službenika unifomisane policije zaustavljeno je teretno motorno vozilo marke „Opel”, registarskih oznaka K98-E-034, kojim je upravljao M.A., dok se na mjestu suvozača nalazio Z.V., oba iz Žepča. Izvršenom kontrolom utvrđeno je da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu, dok su u prtljažniku vozila pronađeni predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama za zadržavanje. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima je devet lica zadobilo lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close