Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS): Pozivamo zainteresirane učenike 4. razreda da izađu na testiranje za stipendije

Zbog velike zainteresovanosti za studij na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), obavještavamo da će biti organizirano II testiranje, u petak, 30. maja 2014. godine sa početkom u 14 sati u prostorijama IUS-a.

Testiranje će biti iz oblasti matematike i opće kulture. Pozivamo zainteresirane učenike 4. razreda da izađu na testiranje za stipendije.

Stipendije koje dodjeljuje IUS mogu biti: potpune, tj. 100% stipendije, koje pokrivaju sve troškove školarine na IUS-u, ili djelimične, 75%, 50% i 25% stipendije, koje samo djelimično pokrivaju troškove školarine. Sve navedene vrste stipendija odnose se na četverogodišnji studij na jednom od fakulteta IUS-a (uključujući i Školu engleskog jezika, za kandidate koji moraju pohađati intenzivne časove engleskog jezika). Rezultati testova bit će objavljeni najkasnije 5 dana nakon dana testiranja na web stranici IUS-a i na oglasnoj ploči u holu IUS-a. Izlazak na testiranje se ne naplaćuje.

Uslovi za pristup testiranju:

  •  Državljani BiH ili regiona (Srbija, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Kosovo, Makedonija)
  •  Maturanti srednjih škola, kao i drugi kandidati koji su završili srednju školu, bez obzira na starosnu dob
  •  Kandidati imaju pravo samo jednom izaći na testiranje
  •  Potrebno je sa sobom ponijeti ličnu kartu.

Prijava za testiranje je obavezna i to možete učiniti ovdje: www.ius.edu.ba/stipendija.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close