Elvedin Begić: Prije dvije godine bili smo na rubu ponora, a danas smo u Brazilu

Prije dvije godine bili smo na rubu ponora, a danas smo u Brazilu. Hvala svima. Hvala sjajnoj generaciji igrača, stručnom štabu, navijačima i novinarima – izjavio je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić povodom historijskog uspjeha nogometne reprezentacije BiH i plasmana na svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Edin Džeko, Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Asmir Begović, Senad Lulić, Emir Spahić i ostali bh. nogometaši ušli su u historiju bosanskohercegovačkog nogometa kao prva generacija igrača u nezavisnoj Bosni i Hercegovini koja je izborila plasman na jedno veliko takmičenje. Safet Sušić, najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine svih vremena sada se upisao u historiju kao prvi trener koji je Bosnu i Hercegovinu odveo na svjetsku smotru nogometa.

Reprezentacija BiH veličanstveno je odigrala kvalifikacije i nakon dva ciklusa u kojima je bila na rubu plasmana, uspjela je obradovati milione navijača širom države, regiona i svijeta.

U posljednjoj utakmici Sušićevi izabranici u gostima su pobijedili Litvaniju golom Vedada Ibiševića, nakon odličnog prodora i asistencije Edina Džeke. Kvalifikacije su završili ispred Grčke, s impresivnom gol-razlikom od 30 postignutih i samo šest primljenih golova.

Nogometaši BiH odmah poslije utakmice čarter letom vratili su se u Sarajevo, gdje im je priređen spektakularan doček. Hiljade navijače izašlo je na ulice Sarajeva i slavilo do ranih jutarnjih sati.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close