EKSKLUZIVNO: SASTANAK U FIFI – ‘Hrvati su u pravu, zato će Kovač proći bez kazne zbog dugog jezika’

‘Čak i da ga netko prijavi, što se dosad nije dogodilo, Kovač neće biti kažnjen jer rekao je istinu’

(jutranji.hr)

U Sao Paulu je bila gotovo čitava vrhuška FIFA-e , neki se vraćaju kući, drugi ostaju dalje na Prvenstvu, ali svi do jednoga vidjeli su krađu pred vlastitim očima. Čak je i Seppu Blatteru bilo neugodno kad je gledao TV snimku. To nam je jučer kazao jedan od članova Disciplinske komisije FIFA-e koji je dugo vremena proveo u druženju s vodećim ljudima Međunarodne nogometne organizacije. U kojoj itekako ima raskola jer izjava Platnija da više ne podržava Blattera govori da se zauzimaju nove pozicije uoči izbora za predsjednika sljedeće godine.

Dakle, naš izvor ističe da su svi zajedno pogledali 7-8 puta snimku i jednoglasno zaključili da prekršaja nije bilo. I ne samo to, da je Hrvatska oštećena i u nekim drugim situacijama tijekom utakmice. FIFA je tako, neslužbeno, na svom neformalnom “kružoku”, priznala loše suđenje koje bi Yuichija Nishimuru moglo koštati kazne, vidjet ćemo hoće li to značiti da je za njega ovo Prvenstvo završeno.

Upoznati su s izjavama Nike Kovača i naš “disciplinac” tvrdi da hrvatski izbornik neće biti kažnjen. “Čak i da ga netko prijavi, što se dosad nije dogodilo, Kovač neće biti kažnjen jer rekao je istinu”, govori nam izvor iz FIFA-e, dodajući kako se ionako predmet Kovač, ako bi i stigao na dnevni red, gotovo sigurno ne bi rješavao za vrijeme Svjetskog prvenstva jer to nije praksa FIFA-e kad su prigovori na suđenje u pitanju. Zato Niko može dalje i mirno spremati Vatrene za iduće susrete.

FIFA zna da su Hrvati oštećeni, bilo je preočito i na prevelikom događaju da bi itko to pokušao prikriti bilo kakvim tumačenjima slobodnog sudačkog uvjerenja. Istina, službena Sudačka komisija još se nije oglasila… Nama je jasno da Niko Kovač nije bio toliko oštar samo zbog razočaranja jer je Hrvatska oštećena s Brazilom, nego je namjerno potencirao slučaj željeli da se nešto slično ne ponovi s Kamerunom ili Meksikom. Pogotovo bi dvojbena mogla biti posljednja utakmica u skupini. To je Kovačev pritisak na koji ima pravo zato jer je u pravu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close