Ekskluziv video: Baza Zmajeva

Kako smo vas i navikli, Zenicablog je jedno mjesto za sve informacije iz Zenice. pogotovo one specijalne, ekskluzivne. Tako smo i ovaj put zavirili u (skoro pa) gotov Traning kamp Reprezentacije BiH na Crkvičkom brdu u Zenici. Nakon što je kompanija ALMY sa podizvođačima završila građevinski dio posla i opremanje centra, u toku je “šminkanje” i kontrolni pregledi, uoči najavljenog početka septembra i svečanog otvaranja Centra za sve nogometne/fudbalske selekcije Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući ljubaznoj upravi i uposlenicima zaštitarske kuće Securitas BiH zavirili smo u odaje u kojima će za koju sedmicu boraviti Džeko, Pjanić, Ibišević, Sušić i ostali zmajevi. Jedini i ekskluzivno na Zenicablogu pogledajte osmominutni video i prošetajte svim dijelovima Centra.

(zenicablog.com)

Gradnja savremenog sportskog objekta po najmodernijim svjetskim i evropskim standardima u završnoj je fazi i biće okončana do kraja ovog mjeseca. Vrijednost gradnje iznosila je oko deset miliona KM, od čega je Evropska fudbalska federacija (UEFA) izdvojila približno osam miliona, odnosno Svjetska fudbalska federacija (FIFA) dva miliona KM. Svečano otvaranje sportskog kompleksa je zakazano za septembar, a iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH su potvrdili su da će svečanu vrpcu presjeći prvi čovjek UEFA Mišel Platini. On će u pratnji najbližih saradnika doputovati u BiH 2. ili 3. septembra.

 

“Dobili smo potvrdu da Mišel Platini ima slobodan termin 2. ili 3. septembra, a u pregovorima smo i o dolasku predsjednika FIFA Sepa Blatera. Iako će svi radovi biti završeni već do kraja ovog mjseeca, mi ćemo se truditi da do svečanog otvaranja dodatno ‘ušminkamo’ ovo zaista velelepno zdanje. Naravno, poziv na svečanu ceremoniju biće upućen i ostalim eminentnim osobama iz svijeta fudbala, kako iz naše zemlje, tako i regiona i Evrope. Pozvani će biti i predstavnici institucija na koje je N/FS BiH ‘naslonjen’ i koje su nam pomagale svih ovih godina”, rekao je Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.  Neizostavni gosti svečanosti svakako će biti predsjednici fudbalskih saveza zemalja regiona, selektori reprezentacija iz susjedstva, ali i brojna istaknuta i proslavljena fudbalska imena.  Projekat je koštao oko deset miliona KM.

 

“Naše komšije iz fudbalskih asocijacija Srbije, Hrvatske i Crne Gore, sa kojima imamo izvrsne odnose, biće pozvane da uveličaju ovaj izuzetno važan događaj za nas. To će biti istorijski dan za bh. fudbal, jer će otvarenjem trening kampa biti stvoreni uslovi za još kvalitetniji rad ne samo A, već i ostalih reprezentativnih selekcija. Bh. fudbaleri tako će ući u krug onih koji imaju najsavremenije terene i prateće objekte za rad i nadamo se da će postizati i još bolje rezultate. Posebno nam je drago što otvaranje jednog ovakvog objekta prate i izvrsni rezultati najbolje reprezentacije BiH, koja će, nadamo se, i jedan dio priprema za Mundijal obavljati upravo u ovom trening centru”, istakao je Baković.

 

U realizaciji ovog projekta važnu ulogu je imala i općina Zenica, koja je na period od 40 godina besplatno dala na korištenje zemljišta, te osigurala potrebne dozvole i infrastrukturne priključke u centru. Prema riječima načelnika Zenice Husejina Smajlovića, općinska administracija finansirala je i izgradnju oko 800 metara pristupnog puta.

 

“Trening centar je iz više razloga važan objekt za Zenicu. Njegovim otvaranjem upotpunjavamo sportsku infrastrukturu u gradu. Centar će osigurati vrhunske pripreme reprezentaciji i olakšati da i u narednom periodu BiH svoje utakmice igra u Zenici. Ovim projektom direktno smo pomogli i privredu, jer će tokom izgradnje izvođači zaraditi ukupno deset miliona maraka”, kazao je Smajlović.

 

2 terena pod reflektorima ima trening centar u Zenici, od čega je jedan sa prirodnom i drugi sa umjetnom podlogom

3.300 sjedećih mjesta imaju tribine centra u Zenici, ispod kojih su smještene prostorije sa ostalim pratećim sadržajima, uključujući restoran, kuhinju, salu za sastanke, moderne svlačionice, fitnes centar, vešeraj

24 dvokrevetne moderno opremljene sobe omogućiće reprezentativcima potpunu izolaciju i potrebni mir u skopu priprema za važne mečeve

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close