Edin Džeko: Seferoviću i Hajroviću neka je sa srećom

Povodom djetinjastih izjava Izeta Hajrovića u kojima bez potrebe poredi kvalitete Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, naš dijamant, putem svog oficijelnog portala edindzeko.ba, želi poručiti kako novopečenim švicarskim reprezentativcima ne zamjera činjenicu da su se odazvali na poziv Ottmara Hitzflelda, već zapravo to što su u svojim ranijim izjavama obećavali dolazak u BiH.

Obojica su u razgovorima sa kapitenom Emirom Spahićem, te samim Edinom Džekom, tvrdila kako svim srcem žele igrati za BiH, a ispostavilo se da su “koketiranjem” sa bh. selekcijom, zapravo otvarali vrata švicarskog tima.

“Ne mogu da se ne otmem utisku, kako su i Hajrović i Seferović iskoristili interesovanje BiH za njih, kako bi primorali Hitzfelda da ih pozove u A tim, jer slučajno ili ne, poziv švicarskog selektora za njih dvojicu uslijedio je u onom trenutku kada se za njih počeo interesovati N/FSBiH. Uz to, poređenje sa Zlatanom Ibrahimovićem nije na mjestu, s obzirom na to da niko od mene ne bi bio sretniji kada bi u bh. selekciji igrao jedan Ibrahimović. BiH bi sa njim bila jača i svaki igrač njegovih kvaliteta je dobrodošao u BiH, jer nas interesuje rezultat. Moja želja je da BiH pobjeđuje i svoje kvalitete podređujem svojoj zemlji, a sve zbog toga jer mi je BiH u srcu. Kada biraš klub, onda biraš gdje bi ti bilo isplatnije igrati, jer igraš za novac, ali kada je u pitanju reprezentacija, onda dopustiš da te vodi srce, kao što je vodilo Spahića, Pjanića, Lulića, Mujdžu, Begovića, pa i Izetovog brata Seada Hajrovića, koji je birao srcem i izabrao Bosnu i Hercegovinu. Svi pobrojani su mogli izabrati druge reprezentacije, ali slušali su svoje srce i sada su tu gdje jesu. Seferović i Hajrović su se možda uplašili konkurencije u BiH, jer mi iz dana u dan rastemo. Sada, obojici želim mnogo sreće u Švicarskoj i što se mene tiče, ova priča je za završena. Obojici smo više puta željeli dobrodošlicu, razgovarali smo s njima, a oni su nam obećali dolazak, da bi se u posljednji čas predomislili. To dovoljno govori o cijeloj situaciji. Neka im je sa srećom”, poručio je Edin Džeko.

www.edindzeko.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close