Revolucionarno otkriće: Ruski naučnici pronašli “eliksir mladosti”

Naučnici iz Novosibirska razradili su “eliksir mladosti” – oni su sačinili jedinstveni preparat koji navodi ljudski mozak da proizvodi matične ćelije, a one su u stanju da obnavljaju bolesne organe?!

Liječenje matičnim ćelijama je – modni trend. One mogu da pomognu u borbi protiv infarkta, moždanih udara i različitih povreda. U kozmetologiji obećavaju izbavljenje od problema sa kožom i  vraćanje licu mladalačke svježine.

Međutim, do sada je problem bio u tome što metodika korištenja matičnih ćelija koja postoji danas nije ni izdaleka bezopasna. Matične ćelije se uzimaju iz koštane srži.

Stručnjaci objašnjavaju da se poslije “razmnožavaju”  i uvode opet u krvotok. To je već “razmnožavanje” van organizma ćelije. Ne zna se gdje se one diferenciraju: one mogu da odu u povrijeđeni organ, a mogu da odu u sasvim zdrav. Pa u srcu, na primjer, može da izraste rebro?!

U Novosibirsku su naučnici riješili ovaj problem. Sačinili su preparat pod šifrovanim nazivom “G5”. On navodi koštanu srž čovjeka da izrađuje nove matične ćelije, koje zatim same nalaze povrijeđeni organ i obnavljaju ga!

Prema navodima stručnjaka, “G5” osigurava “houming” remontnih ćelija – one ne napuštaju sopstveni organizam. To je preparat nove klase regenerativne medicine i nema premca u svijetu – navode ruski mediji.

Postojeće metodike usmjerene su na simptomatsko liječenje: ako se pojavi bol, treba uzeti analgetik. Mnogo je teže, ali i ispravnije okrenuti se rezervama čovjekovog organizma. Samo to može da nas učini sve mlađim i srećnijim, da se sjetimo kakvi smo bili u djetinjstvu.

Preparat sačinjen u Novosibirsku uspješno je prošao pretklinička ispitivanja. Ukoro će započeti kliničko testiranje. A za godinu i po postoje šanse da se “G5” pojavi na tržištu.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close