Crkva se opet miješa u politiku, vjernici dobili listiće s porukom: Bacimo mreže na desnu stranu

U crkvi Sv. Marka u Vinici, mjestu koje se nalazi u Varaždinskoj županiji, neki su građani ostali neugodno iznenađeni sadržajem takozvanog crkvenog listića koji su dobili. Na njemu se, naime, savjetuje kako i za koga glasati, pritom direktno savjetujući odabir desne strane, prenosi novinska agencija Patria.

Na Indexov e-mail stigla je fotografija spornog dijela listića kojeg je poslao čitatelj, a u kojoj se vidi paragraf pod naslovom “Isus i parlamentarni izbori”. U njemu jasno piše – birajte desno.

“Kad je već svanulo, stade Isus na kraju, ali učenici nisu znali da je to Isus. Kaže im Isus “Dječice, imate li što za prismok?, a oni mu odgovoriše “nemamo”. A on im reče “Bacite mrežu na desnu stranu lađe i naći ćete.” Reče Petar “Gospodine, svu noć smo se trudili, ali ne ulovismo ništa. Ali na tvoju riječ bacit ću mreže.” Baciše oni i više ne mogoše izvući mreže od mnoštva ribe. Bez Božje pomoći ni mi, kao država, nećemo moći izaći iz krize. Poslušajmo Isusa i bacimo mreže na desnu stranu!”, navodi se u crkvenom listiću.

Ovo je samo jedan u nizu načina na koji se Crkva miješa u izbore i odabir građana. Prije nekoliko dana kardinal Josip Bozanić u pismu je pozvao građane da glasaju za HDZ.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close