Brojler i UNIS Fagas zaslužuju podršku

Direktor Privrednog društva ”Brojler” Zlatan Ivanović pojasnio je da ova domaća proizvodna firma posluje od 1999. godine, da ima oko 250 uposlenih te da se bavi primarnom poljoprivrednom  proizvodnjom kroz tov pilića, proizvodnjom pilećeg mesa te pilećih proizvoda i na kraju njihovim transportom i prodajom u 80 njihovih prodavnica.
– Naš je cilj prići što bliže kupcu i to smo ovakvom organizacijom poslovanja, ali i kvalitetom naših proizvoda, uspjeli – istakao je Ivanović te iskazao namjeru da u ovim teškim poslovnim vremenima zadrže postojeći broj uposlenih, ali i ukoliko se uvjeti poslovanja poboljšaju ovaj broj i povećaju.
Naglasio je i potrebu za što hitnijim reorganiziranjem državnih institucija i uspostavljanjem državnog ministarstva za poljoprivredu te za ujednačavanje poticajne politike koja bi, po riječima Ivanovića, trebala biti usmjerena samo na proizvođače izvozno orjentisane, kao i uslova poslovanja uopće u FBiH.
Predstavnici oba privredna subjekta su istakli da im je infrastrukturno uređenje jedan od najvećih prioriteta.
S tim u vezi, Ivanović je ministru Hrenovici predočio gotov projekt za izgradnju separatora za otpadne vode za čiju realizaciju su mu neophodna povoljna kreditna sredstva.
– Uspješni privredni subjekt, kao što je Privredno društvo Brojler zaslužuje svu pomoć i podršku instutucija vlasti i mi ćemo na tome u budućnosti raditi. Naša saradnja s njima će ubuduće biti intenzivirana u svakom pogledu – dodao je Hrenovica.
Unis fagas se bavi proizvodnjom gasnih aparata od kojih 80 posto izvozi i prodaje širom svijeta. Proizvode aparate po najsavremenijim standardima i prodaje ih pod markicom “Made in Bosnia and Herzegovina”.
Po riječima Hrenovice, i jedan i drugi privredni subjekt su dobar primjer kako se uspješno može poslovati, bez obzira na sve poteškoće, a pri tome koristiti domaću pamet i stručnost ljudi koji hoće da rade i stvaraju, saopćila je Press služba Kantona Sarajevo.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close