Bevanda danas u zvaničnoj posjeti Srbiji

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda boravit će danas u zvaničnoj posjeti Srbiji, gdje će se sresti sa zvaničnicima ove države. Bevanda će se sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i predsjednikom Skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem.

Prema protokolu, Dačić će svečano dočekati Bevandu u Palati Srbija sa vojnim počastima, a potom njihovi razgovori, saopćeno je iz Vlade Srbije.

Nakon toga je planiran plenarni sastanak, nakon čega će uslijediti izjave Dačića i Bevande.

Bevanda, koji predvodi delegaciju BiH, potom će se u Skupštini Srbije sastati s njenim predsjednikom Nebojšom Stefanovićem.

Dačić i Bevanda bi, prema ranijim najavama, trebalo da razgovaraju o poboljšanju odnosa Srbije i Bosne i Hercegovine i spornim pitanjima između dvije države.

Premijer Dačić boravio je ove sedmice u Sarajevu, gdje je, kao ministar unutarnjih poslova, učestvovao u radu foruma Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI).

Boravak u Sarajevu iskoristio je i za susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Bevanda, s kojim je, zajedno sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem, između ostalog, razgovarao o provedbi projekta Regionalnog stambenog programa koji podrazumijeva zajedničke napore na zatvaranju poglavlja dugotrajnog raseljenja.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close