14-godišnji Sarajlija Haris Ćato ‘razbija kako pjeva’: Oduševio na X Factoru i prošao dalje!

Nakon Ilme Karahmet, BiH se predstavila sa još jednim vrhunskim talentom na takmičenju X Factor Adria.

Haris Ćato, 14-godišnjak iz Srajeva prošao je u nastavak ovog regionalnog showa, čije treće izdanje je emitovano večeras.

Ćato, koji pohađa paralelno osnovnu i muzičku školu, je prvo otpjevao “Who You Are” od Jessie J. Uoči nastupa je rekao kako nema tremu, jer,, iako veoma mlad, ima dosta iskustva, s obzirom na to da pjeva od devete godine.

Nakon odlično izvedene prve pjesme, Željko Joksimović je zatražio da otpjeva neku sevdalinku, vrstu muzike koju mladi Ćato ne preferira. Svejedno, izvanredno ju je izveo i sa četiri DA prošao u nastavak takmičenja.

“Imaš pjevačku sigurnost kakvu dugo nisam čula kod mnogo starijih od tebe. Ti, apsolutno, razbijaš kako pjevaš i jedva čekam da te vidim na ovom takmičenju dalje”, rekla je članica žirija Kristina Kovač.

“Ako budeš ono što nisi, nema X Factora, nećeš uspjeti. Budi ono što jesi. Mlad si jako, ali zapitaj se šta si ti zapravo. Daću ti da”, rekao je predsjednik žirija Željko Joksimović.

Žiri je oduševio i Armin Malikić, 22-godišnji student iz Banovića. Otpjevao je pjesmu “Wonderful World” Jamesa Morrisona te svoju autorsku numeru.


Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close