Kultura življenjaLifestyleShowbiz

Zvijezde na 60. rođendanu “Indexa”: Na sarajevskom slavlju Đuro, Hari, Tifina kćerka…

“Indexi”: Na početku karijere

FOTO: ARHIV

Koncert 25. oktobra u Domu mladih

Povodom 60. rođendana legendarnih „Indexa“ bit će održano pet koncerata u regionalnim centrima. Turneja počinje 23. oktobra u Ljubljani, u Cankarjevom domu, a dan kasnije na redu je zagrebački „Lisinski“.

Rodni grad

U rodnom gradu „Indexa“ rođendanski koncert bit će održan 25. oktobra u kultnom Domu mladih. Na koncu, 27. i 28. oktobra, koncerti su zakazani u Beogradu u MTS dvorani, odnosno Skoplju, u koncertnoj dvorani Filharmonije.

Sarajevska koncertna proslava, uz neke od članova „Indexa“, okupit će sjajne izvođače: Branka Đurića Đuru, Harija Mata Harija, Dadu Topića, Nenu Belana, Zorana Predina, Dejana Cukića, Amela Ćurića, Nermina Puškara, Dinu Jelusića, Tamaru Todevsku, Željku Katavić-Pilj, Sašu Dragaša, Aidu Mušanović-Arsić, Tifinu kćerku Saru Vojičić, Alena Mustafića i druge.

Pratit će ih muzičari Fadil Redžić, Peco Petej, Neno Jurin, Sinan Alimanović, Vlado Pravdić i drugi.

Oni će izvoditi hitove „Indexa“, najdugovječnije i jedne od najznačajnijih bosanskohercegovačkih grupa, ali i jedne od najboljih ex-yu grupa, koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine.

„Balada“, „Bacila je sve niz rijeku“, „Da sam ja netko“, „Plima“, „Sanjam“ evergrini su koji se pjevaju i danas, kada više nema Davorina Popovića, Bode Kovačevića, Đorđa Kisića…

  • Veliki muzički događaj
    FOTO: PROMO
Veliki interes

– Što se izvođača tiče, idemo na kombinaciju iskustva i mladosti. Svi se kao djeca radujemo toj priči. Sve je organizirano u dogovoru s članovima „Indexa“ Fadilom Redžićem, Nenom Jurinom i Rankom Rihtmanom – kaže producent i idejni tvorac ovog projekta Tomislav Kašljević.

Veliki interes među publikom vlada za ovaj jedinstveni muzički događaj.

12 godina

„Indexi i prijatelji“, muzički projekt koji je pokrenut u znak sjećanja na veliku grupu, traje već 12 godina i u međuvremenu je postao brend.

Kašljević je do sada organizirao 24 koncerta „Indexi i prijatelji“, ali ističe da koncert u Sarajevu ima posebnu težinu.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close