-TopSLIDEVisoko

Mirela Mateša Bukva: Zašto se i na ovim izborima kandidujem za Skupštinu ZDK

Poštovani moji sugrađani i cijenjeni birači, prije svih moje Visočanke i Visočani a zatim i svi građani Zeničko-dobojskog kantona, uvijek sam više za živu riječ ali dođe i trenutak koji traži javno predstavljanje.

Upravo tim povodom ali i s velikim optimizmom za nastavak uspješne politike u Zeničko-dobojskom kantonu ponosno želim da predstavim svoju kandidaturu 9.❎ za Skupštinu ZDK jer sam bila dio tima Vlade i Skupštinske većine koji su omogućili svojom predanošću, zalaganjem i progresivnim mjerama ne samo Porodiljske naknade od 1000KM zaposlenim i nezaposlenim majkama, pravednu raspodjelu javnih prihoda u FBiH,dodijelili stipendije svim studentima, obnovili i napravili preko 60 škola već i zadržali konkurentnost da smo s pravom kičma FBiH.

Uvijek može bolje, ali u mandatu koji je ozbiljno narušen pandemijom Covida-a kako zdravstveno tako i ekonomski, te smo se suočili s globalnom krizom zbog rata u Ukrajini što je rezultiralo enormnim rastom cijena, dokazali smo da radimo ispravno i za dobrobit naših građana. Prevazišli smo izazove i stvaramo ambijent za rast privrede, poljoprivrede i turizma.

Unaprijeđen je materijalni položaj prosvjetarima, policiji, zdravstvenim radnicima, davanja za boračku i socijalnu zaštitu. Održali smo vodstvo u malinarstvu, peradarstvu i plasteničkoj proizvodnji te stvorili uslove za razvoj turizma.

Privodimo kraju mandat sa jasnim učinkom mjera i zakonskih rješenja, potrebe rješavamo jednu po jednu i neuređene oblasti dovodimo u red.

Našim građanima treba stabilnost, vrjednovanje rada i uloženog truda, redovni privredi podsticaji, ulaganje u obrazovanje naše djece, učinkovit zdravstveni sistem sa socijalnom i boračkom zaštitom te razvoj infrastrukture.

Zato se i na ovim izborima kandidujem za Skupštinu ZDK jer tako mogu direktno uticati na procese i još bolja životna rješenja od kojih naše Visoko uveliko zavisi.

Naša borba za ravnomjeran razvoj i opstojnost jedine nam države 🇧🇦 se nastavlja i naša je obaveza da sigurno nastavimo dalje.

Uz želju da ova izborna kampanja u svima nama pobudi samo onaj interes koji vodi napretku i razvitku naših lokalnih zajednica, svim kandidatima želim puno uspjeha i sreće na predstojećim #Općizbori2022

FB: Mirela Mateša Bukva

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close