Zlatko Lagumdžija stoji iza protesta!

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost PSBiH će, na novoj sjednici, uz prisustvo ministra sigurnosti, te čelnika svih policijskih agencija analizirati stanje sigurnosti, u vezi sa protestima.

Kao podloga za raspravu, kako je na jučerašnjoj sjednici tog parlamentarnog tijela istakla Dušanka Majkić (SNSD), predsjedavajuća Komisije, bit će i zaključci i smjernice sa Predstavničkog doma, koji će o tome raspravljati na nastavku zasjedanja 49. sjednice, u ponedjeljak.

Drugi zamjenik predsjedavajuće Šefik Džaferović (SDA) i član Beriz Belkić (SBiH) bili su i jučer protiv dnevnog reda: rasprava o stanju sigurnosti u vezi sa protestima održanim ispred zgrade institucija BiH, s posebnim akcentom na dešavanja 6. juna, kada je prekinuta sjednica Predstavničkog doma.

Majkić je istakla kako su “demonstranti, umjesto pred Vladu FBiH, gdje su trebali da rješavaju svoje probleme, usmjereni ka zgradi institucija BiH”. Za te aktivnosti optužila je SDP i predsjednika te partije Zlatka Lagumdžiju, koji je Denisu Bećiroviću, predsjedavajućem Predstavničkog doma, telefonski sugerirao da nastavi sjednicu, što bi uzrokovalo da demonstranti u obliku stampeda upadnu u zgradu. Postoji osoba koja je, kako je navela Majkić, to čula i koja će to i potvrditi.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close