Zenica: Upriličena zajednička promocija diplomanata prvog i drugog ciklusa studija na UNZE

Promovisano 588 završenika prvog i 70 drugog ciklusa studija

 

U Gradskoj areni Zenica danas je upriličena zajednička promocija 588 diplomanata prvog i 70 drugog ciklusa i to 41 magistra nauka i 29 magistara struke na osam fakulteta Univerziteta u Zenici.

Ovom svečanošću zenički Univerzitet započeo je niz manifestacija, kojima će obilježiti 15 godina svog rada i djelovanja.

– Ovogodišnja svečana promocija obilježava se u znaku jubileja 15 godina postojanja UNZE, koji je u proteklom periodu prešao dug put koji nije bio jednostavan. Stjecanjem diplome koja će vam danas biti uručena nikada nemojte okončati svoje znanje, nastavite da napredujete i radite – rekao je Dževad Zečić, rektor Univerziteta u Zenici, čestitajući svim završenicima na steknutoj diplomi.

7. Zajednička promocija

Univerzitet u Zenici ponosan je na svoje najbolje studente tako je na današnjoj promociji uručena Nagrada rektora i Nagrade dekana, a završenici su dobili moderno dizajnirane diplome i dodatak diplomi, u kojem su nabrojane akademske aktivnosti studenta.

– Današnji dan ćemo pamtiti kao važnu prekretnicu u životu, i to zahvaljujući procesorima koji su nam pomogli da steknemo znanje. Diplome su potvrda kako nam vrijeme a ni ljudska sila ne mogu ukrasti znanje – kazala je Erna Tutić u ime predstavnika nagrađenih studenata Poveljom rektora.

Na svečanosti u zeničkoj “Areni” osim promocije diplomanata i magistara uručena su priznanja za saradnju, promociju i pomoć Univerzitetu, a jedni od dobitnika priznanja su Grupacija “Agram” iz Hrvatske i bh. atletičar Amel Tuka, koji je redovan student UNZE-a.

Podsjetimo, zajednička promocija završenika prvog i drugog ciklusa studija na UNZE po prvi put se obavila prije sedam godina, od kada se i dodatak diplomi štampa dvojezično.

Prigodnu svečanost uveličali su i članovi Omladinskog hora u Zenici na čelu sa maestrom Milenkom Karovićem, a na samom kraju manifestacije uslijedilo je polaganje zakletve završenika.

O Univerzitetu u Zenici

Na Univerzitetu u Zenici trenutno se školuje oko 6.000 studenata, koji su uključeni u nastavni proces na osam fakulteta sa više smjerova.

U sastavu Univerziteta djeluju još dva istraživačka centra, Univerzitetska biblioteka i Metalurški institut “Kemal Kapetanović” sa deset specijaliziranih instituta i dva naučna centra, te Studentski centar sa domom za studente.

Podsjetimo kako svih osam fakulteta Univerziteta u Zenici rade po bolonjskom osnovu, te su uključeni u brojne evropske i internacionalne projekte, što je donijelo za rezultat da postane i prvi državni univerzitet u Federaciji BiH sa potrebnom akreditacijom za rad.

 

Autor: D. PAŠALIĆ – avaz.ba

D. Pašalić 1/21

D. Pašalić 2/21

D. Pašalić 3/21

D. Pašalić 4/21

D. Pašalić 5/21

D. Pašalić 6/21

D. Pašalić 7/21

D. Pašalić 8/21

D. Pašalić 9/21

D. Pašalić 10/21

D. Pašalić 11/21

D. Pašalić 12/21

D. Pašalić 13/21

D. Pašalić 14/21

D. Pašalić 15/21

D. Pašalić 16/21

D. Pašalić 17/21

D. Pašalić 18/21

D. Pašalić 19/21

D. Pašalić 20/21

D. Pašalić 21/21

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close