LifestyleLjubav i sex

Želite češće voditi ljubav?

AKO želite više seksa, odvojite vrijeme, razgovarajte o svojim novim idejama za spavaću sobu, dobro shvatite što vas pokreće, a što koči i naučite razliku između spontane i stimulirane želje, piše Guardian.


Stavite seks u raspored aktivnosti

Savjet broj jedan seksualnih terapeuta i edukatora za parove koji žele imati više seksa je svjesno odvojiti vrijeme za seks i ne prepustiti ga uvijek slučajnosti. Kao što ni u kino s prijateljima ne biste odlazili slučajno, tako je i seks potrebno isplanirati unaprijed. Nužno je određeno vrijeme tijekom dana izdvojiti za ovo kako bi se seksu pružila prilika.

Dodajte neka pravila

Poput planiranja seksa, ni uvođenje pravila možda ne zvuči seksi, ali može biti veoma korisno ako pomogne doći do seksa.

Umjesto da seks ostavljate za kraj vrlo dugog dana, poslije završetka svih drugih obaveza i aktivnosti koje mogu izmoriti, upražnjavajte ga čim se oboje vratite kući. Ili ujutro poslije buđenja. Tada ste odmorni, svježi, manje pod stresom i budite se pokraj osobe koju volite. Ne skačite iz kreveta i ne trčite u trgovinu. Ljenčarite, protežite se, mazite se. Nešto će se vjerojatno dogoditi.

Također, oboje možete sastaviti “da/ne/možda” listu seksi i simpatičnih stvari koje ste spremni učiniti i onih koje apsolutno ne želite. Kada usporedite popise, moći ćete vidjeti koje sve aktivnosti možete zajedno istražiti, a koje još uvijek niste radili – to će učiniti da seks postane više od seksa.

Spontanost

Promjena mjesta može potaknuti želju za eksperimentiranjem i podići entuzijazam. Isprobajte kuhinju, kauč, tuš, automobil, terasu ili bilo koje drugo mjesto koje vam padne na pamet. Ne ustručavajte se ni igrati, seks treba biti zabavan.

Naučite što vas pokreće, a što koči

Opće je mišljenje da se seksualni nagon može razlikovati od osobe do osobe ili se može mijenjati tijekom života. Razumijevanje ovih nijansi seksualne želje može biti vrlo korisno. Dva su osnovna mehanizma koja utječu na seksualnu želju – prvi koji pokreće i drugi koji odvraća. Strategija za više seksa je korištenje što više stvari koje pokreću, a eliminiranje onih drugih.

Na primjer, od partnera možete tražiti da stavi parfem koji volite osjetiti ili da s vama gleda erotski film. S druge strane, izbjegavajte prisustvo faktora koji utječu negativno na vas, poput nereda u stanu ili djece koja mogu biti u drugoj prostoriji.

Kontrolirajte svoja očekivanja

Ono što doživljavamo kao seksualnu želju, obično je spontana želja. Druga vrsta je stimulirana želja, koju jedna strana neće osjetiti ako ne dođe do predigre.

Ljudi misle da su “pokvareni” ako više ne osjećaju vatrenu, spontanu želju za svojim partnerom. Međutim, nije svaki seks fantastičan i to ne treba ni očekivati. Ponekad je osrednji, baš kao što nemamo gurmanski obrok svake večeri – ponekad jedemo tost i jaja. Međutim, i prosječan seks je koristan, jer održava našu povezanost s partnerom.

Index.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close