ZDK na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu (foto)

Delegacija Zeničko-dobojskog kantona, ministri Mirko Trifunović, Bojan Bošnjak i Raif Seferović, prisustvovala je, u petak, u večernjim satima, svečanoj akademiji u Master centru Novosadskog sajma u Novom Sadu, upriličenoj u povodu obilježavanja 90 godina Novosadskog sajma, odnosno 80 godina Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Obraćajući se prisutnim gostima, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je istakao da je ponosan na Vojvodinu i ono što Srbija ima u Vojvodini, te da sajam spaja pokidane veze i sastavlja narode.

-Najbolji dokaz tome je partnerstvo Republike Hrvatske na ovogodišnjem poljoprivrednom sajmu. Iza nas su sukobi, tragedije i ogromna iskušenja. Prošli smo kroz to i ostavili mržnju iza sebe, drugima. Sada treba da sarađujemo i da zajedničkim nastupom povećamo konkurentnost na zahtjevnim svjetskim tržištima. Sa nama su večeras na sajmu u Novom Sadu i predstavnici mnogih zemalja. Oni će imati priliku da se predstave, da pokažu najbolje što imaju i da se uporede sa ostalim učesnicima iz cijelog sveta, istakao je predsjednik Nikolić.

Na ovogodišnjem 80. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu, predstavlja se i Zeničko-dobojski kanton sa štandom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda direktnih izlagača: Opća zadruga “Bios” Visoko, „Madi“ Tešanj, “Vimes” Visoko, „AS-group“ („Kent-elit“ Visoko, „Vispak“ Visoko, „As“ Tešanj i „Oaza“ Tešanj), te indirektnih izlagača: Plantaža “Baš bašča” Breza, “Biofit” Visoko, poljoprivredna zadruga “Zlatna kap” Tešanj, “Kalin SK” Zenica, “Salčinović” Zenica i “Mapex” Maglaj.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close