Državno takmičenje iz Islamske vjeronauke u Medresi “Osman ef. Redžović”

U organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH, danas je u prostorijama Medrese “Osman ef. Redžović” u Velikom Čajnu, upriličeno drugo takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou BiH.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Prije samog takmičenja, učesnicima se prigodnim riječima obratio Muharem ef. Omerdić član komisije u ime Rijaseta Islamske zajednice, a tokom takmičenja su predstavljeni i kratki video sadržaji o socijalnom angažmanu vjeroučitelja i polaznika Islamske vjeronauke, te njihovom konkretnom doprinosu ugroženim kategorijama građana naše domovine.

muharem-ef.-omerdic

“Sretni smo što je naša medresa ove godine domaćin drugog državnog takmičenja iz vjeronauke, i to po drugi put. Činjenica da se ovo takmičenje i ove i prošle godine održava upravo u našoj medresi govori da Islamska zajednica nema primjerenijeg i ljepšeg objekta od ovog u medresi u Visokom. Mi smo sretni i ponosni što možemo biti domaćini jednom ovakvom skupu na kojem se okupilo 24 takmičara i takmičarki iz cijele BiH od svih đaka koji pohađaju Islamsku vjeronauku na području Rijaseta IZ u BiH.  Oni će se danas takmičiti pojedinačno i ekipno, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade”, kazao nam je Dženan Handžić, direktor Medrese “Osman ef. Redžović”.

dzenan-handzic-direktor-medrese

Pobjednik takmičenja će ujedno biti predstavnik BiH na prvom međunarodnom takmičenju iz Islamske vjeronauke koje će krajem juna organizovati Rijaset IZ u BiH.

Medresa-takmicenje2

Medresa-takmicenje3

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close