Zavod „Bakovići“ Fojnica proslavio 42 godine rada

Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba „Bakovići“ u Bakovićima općina Fojnica, je posljednjeg radnog dana prošlog tjedna proslavio 42 godine postojanja i rada. U ovoj ustanovi je smješteno 350 korisnika, o kojima brine 116 uposlenika. Povodom godišnjice Zavoda „Bakovići“ u Bakovićima su u sklopu ove skromne proslave proslavili i međunarodni praznik 8. mart Dan žena. Dr. Nada Sušić Sijerčić, ravnateljica Zavoda, nam je kazala:

– U sklopu skromne manifestacije obilježavanja 42 godišnjice naše ustanove, imali smo skromnu svečanost gdje smo i svim uposlenicama uručili po jedan cvijet, a povodom godišnjice smo pozvali i naše umirovljenike, gdje im je menadžment ove kuće uručio skromne novčane poklone i zahvalio na dosadašnjem radu.

Pored ovoga smo imali i manju svečanost i priredbu za naše korisnike gdje smo najaktivnije nagradili poklonima i zahvalili im na dosadašnjim aktivnostima, kaže ravnateljica dr. Nada Sušić Sijerčić

Ova priredba je otpočela pjesmom „Garavuša“ zbora uposlenika i korisnika Zavoda Bakovići a nastavila kolom pod nazivom „Tri sam dana kokuruze brala“.Nakon toga su dodjeljene nagrade najaktivnijim korisnicima iz art radionice, okupacione radionice i sportsko rekreativnom tretmanu, tehničke službe i kuhinje, vešeraju i radu na odjelima, kao i najboljima u turnirima u šahu, stonom tenisu i bilijaru.

Najboljima je nagrade uručila direktorica Zavoda dr. Nada Sušić Sijerčić. Svim korisnicama je povodom 8. marta Dana žena uručen i poklon koji je obezbjedila trgovačka radnja „Galant“ iz Kiseljaka.

www.magazinplus.eu – Hazim Čukle

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close