Zar je i izborna krađa postala “evropska vrednost”?

Krađa glasova na izborima možda jeste nešto što je uobičajeno za takozvane banana-države, ali svakako ne i za prostor Evropske unije. Barem do sada to nije bio slučaj.

Međutim, ovoga puta se upravo u jednoj od članica EU događa nesvakidašnji skandal. U pitanju je inače problematična Bugarska.

Naime, postoje ozbiljne indicije da je neposredno pred juče održane parlamentarne izbore u ovoj istočnoevropskoj zemlji pokušana krađa glasova u režiji stranke doskorašnjeg premijera Bojka Borisova.

Do saznanja o tome došlo se u subotu, kada su državno tužilaštvo i nacionalna agencija za bezbednost upali u štampariju čiji je vlasnik visoki funkcioner GERB-a, partije Bojka Borisova, kojom je prilikom pronađeno 350 hiljada neregistrovanih glasačkih listića.

Posebnu pažnju pobudila je činjenica da je vlasnik štamparije blizak prijatelj bivšeg ministra policije Cvetana Cvetanova, koji je bio umešan u veliki skandal sa prisluškivanjem brojnih političara i novinara.

Simptomatično u tom smislu je da su tužilaštvo i služba bezbednosti raciju na štampariju izveli bez znanja policije, što je podstaklo špekulacije o frakcijskim sukobima unutar bugarskog aparata bezbednosti.

tačno.net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close