Zaplijenjeno osam komada zrna s upaljačima tenkovskih i haubičkih granata

Operativnim radom na terenu ovlašteni službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su došli do operativnih saznanja da lice S.R. iz Zenice, nelegalno posjeduje municiju.

U cilju provjere tačnosti raspoloživih informacija te dokumentovanja krivičnog djela, uz saglasnost nadležnog tužioca, od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije je dostavljen zahtjev sudiji za prethodni postupak Općinskog suda u Zenici za izdavanje naredbe za pretres kuće i pratećih objekata koje koristi navedeno lice.

Dana 04.06.2013. godine, u prijepodnevnim satima, po naredbi Općinskog suda u Zenici, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I  izvršen je pretres na lokaciji, koja se nalazi u ulici Lisačka, općina Zenica.

Izvršenim pretresom pomoćnog objekta-garaže pronađeno je osam komada zrna sa upaljačima, najvjerovatnije tenkovskih i haubičkih granata. Pronađeni predmeti su fotografisani, te će biti izuzeti sa lica mjesta.

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Zenica će biti dostavljen službeni Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica S.R. iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. KZ FBiH.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close