BiHPolitika

Zakoni o bankama moraju biti usvojeni do kraja 2016.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je juče u Sarajevu da Republika Srpska i Federacija BiH do kraja godine moraju da usvoje zakone o bankama i zakon o Agenciji za osiguranje depozita, kada je riječ o prethodnim mjerama iz aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

On je nakon sjednice Fiskalnog savjeta BiH rekao novinarima da je Vlada Republike Srpske usvojila Prijedlog zakona o bankama Srpske i da će on do kraja godine biti usvojen u republičkom parlamentu.

– Prethodna dva dana imali smo konsultacije sa MMF-om oko nekih detalja u vezi sa ovim zakonom i to smo uspješno završili – naglasio je Tegeltija i podsjetio da su ključno pitanje svakog aranžmana MMF-a prethodne mjere, a da je većina njih vezana za kraj godine.

Prema njegovim riječima, slijedi obaveza usvajanja budžeta na sva tri nivoa vlasti u BiH, a ostale su i druge strukturalne odrednice iz pisma namjere.

– Fiskalni savjet BiH usaglasio je tekst pisma namjere. U odnosu na osnovni tekst koji je došao iz MMF-a bilo je određenih izmjena. Očekuje se da će MMF zasjedati do kraja januara 2017. godine kada bi trebalo da budu operativna sredstva za novu tranšu iz aranžmana – saopštio je Tegeltija.

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close