Za 1. maj premijer Plevljak i ministar Trifunović u brezanskom rudniku

Praznik rada obilježen je na području cijelog Zeničko-dobojskog kantona. U pojedinim gradovima, praznovanje 1. maja započelo je urancima, budnicama…a završilo se okupljanjem na izletištima.

Premijer Plevljak sa ministrima Mirkom Trifunovićem i Rifatom Delićem proveo je prvomajsko jutro na uranku u Zavidovićima, gdje je kolona osamdesetak vozila, tradicionalno, budila Zavidovićane čime je i započelo prvomajsko slavlje.

Potom su predstavnici Vlade ZDK posjetili i RMU Breza. U pratnji direktora Suada Ćosića i njegovih saradnika obišli su dežurne rudare, gdje je bio u toku remont određenih pogona. Premijer Plevljak i ministar Trifunović posjetili su rudarske dispečere u trafo stanici koja pripada preradi uglja. Riječ je o glavnoj trafo stanici koja električnom energijom napaja brezanski rudnik.

-Radimo u četverobrigadnom sistemu, tako da su praznici jedini period kada možemo izvršiti remont. Radimo i u jami na ljepljenju gume. Tako da je, pored redovnih dežura, danas na poslu šezdesetak rudara. Premijer ZDK je često naš gost i mogu reći da smo mu mi veoma zahvalni na tome, istakao je magistar rudarstva Seid Osmanović.

U razgovoru sa dispečerima koji su radili na remontu trafo stanice i dežurnim rudarima, premijer Plevljak, koji je u svojoj karijeri, dvanaest godina profesionalno bio angažiran u zeničkom rudniku, interesirao se za uvjete rada, a posebno zaštite na radu, u brezanskom rudniku. Posjeta RMU Breza je počela i završila tradicionalnim rudarskim pozdravom „SRETNO“.

Pres služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close