Klas otvorio supermarket u Bosanskoj tržnici, na policama 70% domaćih proizvoda

Direktor kompanije “Klas” Rusmir Hrvić i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić danas su u “Bosanskoj tržnici” na Dobrinji svečano otvorili novi “Klasov” supermarket na čijim policama se nalazi veliki asortiman proizvoda, među kojima 70 posto domaćih.

Otvaranjem supermarketa građani sada imaju mogućnost da, osim domaćih proizvoda koje nude poljoprivredne zadruge smještene u “Bosanskoj tržnici”, na jednom mjestu kupe i sve ostalo što im je svakodnevno potrebno.

Efendić je izjavio da je Općina Novi Grad 1. oktobra ove godine otvorila “Bosansku tržnicu”, a da su se za saradnju s kompanijom “Klas” odlučili jer imaju istu viziju i strategiju da prvenstveno razvijaju domaću proizvodnju.

– Ovo je vjerovatno jedina prodavnica u Sarajevu u kojoj je 70 posto domaćih proizvoda. Imamo veliki broj nezaposlenih, ali imamo i običaj da se puno žalimo, a ovo je konkretan način kako da pomognemo našoj državi – rekao je načelnik Efendić.

Naglasio je da je dobro da znamo da svaki put kada kupimo neki proizvod stranog proizvođača dajemo novac nekome u drugoj državi, a da kupovinom bh. proizvoda naš novac ide nekome ko je zaposlen u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.

Direktor “Klasa” Rusmir Hrvić zahvalio je Općini Novi Grad na vrlo dobroj saradnji, koju u ta kompanija u budućnosti planira proširiti.

– Ponosan sam na ovaj projekat i na to da u našem objektu imamo oko 70 posto domaćih proizvoda. Naša ideja “Kupujmo domaće – gradimo BiH” došla je iz srca i sigurni smo da ona može uspjeti, a mi ćemo je i dalje razvijati i graditi – rekao je Hrvić.

Indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close