Vražalić: Želimo pobjedu, i sve ćemo učiniti da je ostvarimo

Rukometna reprezentacije će sutra u okviru kvalifikacija za baraž za SP 2015 u Kataru u Vitezu dočekati reprezentaciju Estonije…

Samo bod iz ovog meča bi bio dovoljan da ostvarimo plasman u baraž koji nas čeka između 7. i 15. juna. Nakon četiri pobjede po dvije na domaćem i gostujućem terenu Zmajevi su prvi u grupi sa osam bodova, dok Latvija i Portugal imaju po četiri boda, a naš sutrašnji protivnik Estonija je bez boda.

U našem taboru vlada optimizam, ali i oprez obzirom da je sigurno i iznenađenje što ekipa koja ima Patraila i Jaanimaau nema osvojenog boda. Saigrač drugog navedenog je naše sjajno desno krilo Faruk Vražalić, koji je na okupljanje reprezentacije stigao kao Zmaj u najboljoj formi. Njegova polusezona u Njemačkoj je bila i više nego zadovoljavajuća, obzirom da je redom rešetao mreže svih klubova u Bundesligi.

I Vražalić je kao i svi u našem taboru, prezadovoljan dosada učinjenim, a o sutrašnjem meču kaže:

“Sigurno je da nas ne čeka nimalo lagan meč, mi jesmo favoriti obzirom na dosada prikazano. ALi Estonija nije nimalo naivna reprezentacija. Mi želimo da odigramo što bolje, popravimo neke segmente igre, da izbjegnemo te tzv. “crne rupe”, i ostvarimo pobjedu koju žarko želimo, i kojom ćemo popraviti utiske na loše momente iz prethodnih mečeva, te s kojom ćemo na meč s Portugalom ići rasterećeno.” – rekao je Vražalić za SCsport

Inače meč između rukometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Estonije igra se sutra sa početkom u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu uz direktan prenos na BHT-u.

scsport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close