Vlada FBiH utvrdila strategiju razvoja industrije tekstila

Vlada Federacije BiH u ponedjeljak je utvrdila i Parlamentu FBiH na usvajanje uputila Prijedlog strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u Federaciji BiH za razdoblje od 2013. do 2023. godine, te zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da, u roku od 60 dana, izradi i dostavi na usvajanje Prijedlog akcijskog plana za realizaciju Strategije.

Strategija ima za cilj isticanje općih karakteristika i probleme s kojima se suočava industrija tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH, ali i da odredi nakanu države u ovoj oblasti, predloži mjere i aktivnosti koje treba poduzeti kako bi svako gospodarsko društvo ili pojedinac znali kako treba raditi, s težnjom za konačan oporavak ove industrijske grane.

U dokumentu “Strategija razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće Federacije BiH za period 2013.-2023.”, je na osnovu dosadašnjih iskustva u poslovanja ove grane, koja su naglašena na njene objektivne mogućnosti, data projekcija politika i mjera strukturnog prilagođavanja, imajući u vidu i stalnu težnju države za ulaskom u Europsku uniju.

(Fena)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close