Izvještaj MUP-a ZDK za 11.03.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 11.03.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u dva slučaja u kojima nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Zenica

U vremenskom periodu od 08. do 11.03.2013. godine, u ulici Branilaca Bosne, izvršena je teška krađa u stan koji koristi S.S. iz Tešnja, iz kojeg je otuđen laptop i neutvrđena količina nakita. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.03.2013. godine, u ulici Fra Grge Martića, izvršena je teška krađa putničkog motornog vozila yugo, registarskih oznaka E13-T-922, vlasništvo Š.M. iz Zenice. Intervencijom službenika uniformisane policije, navedeno vozilo je zaustavljeno u ulici Školska, te su lišeni slobode S.M. i maloljetna lica S.D. i Z.A. Nad istima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, te je izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 11.03.2013. godine, u raskrsnici ulica Safvet-bega Bašagića-Sestara Ditrih, od strane lica S.-J.S. iz Zenice izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti bacanjem zapaljene staklene boce od 0,5 l sa zapaljivom tečnošću. Lice je od strane službenika uniformisane policije lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama za zadržavanje, a na licu mjesta je izvršen uviđaj.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Zenica

Dana 11.03.2013. godine, u ulici Aleja šehida, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo fiat, registarskih oznaka K05-A-096, kojim je upravljala M.A. iz Zenice, i pješak S.D. iz Zenice, koja je tom prilikom zadobila lake tjelesne povrede. Izvršen je uviđaj od strane službenika uniformisane policije.

Žepče

Dana 11.03.2013. godine, na regionalnom putu Žepče-Zavidovići u mjestu Orahovica, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali: putničko motorno vozilo renault-megan, registarskih oznaka E09-M-922, kojim je upravljao A.S. iz Zenice, putničko motorno vozilo renault-megan, registarskih oznaka 311-T-384, kojim je upravljao T.Š. iz Orahovice, i putničko motorno vozilo ford-orion, registarskih oznaka E14-A-442, kojim je upravljao M.Đ. iz Orahovice. Tom prilikom, lake tjelesne povrede zadobili su navedeni vozač T.Š., te K.Š. i I.Š., saputnici u vozilu renault-megan. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče.

Na području Kantona dogodilo se još 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close