Vispak 100 posto povećao realizaciju kafe u posljednje dvije godine

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak d.d. iz Visokog zabilježila je stopostotno povećanje realizacije mljevene kafe u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isti period 2010. kada je AS GROUP iz Tešnja preuzela ovu kompaniju.
Isto tako, u julu ove godine ostvarena je i rekordna realizacija Zlatne džezve u historiji ove kompanije.

Ovo je rezultat pojačane prodaje na domaćem tržištu, ali i povećanja potražnje na inozemnim tržištima, kao i snažnijih marketinških aktivnosti i napora usredsređenih na stratešku komunikaciju.

Vispakova Zlatna džezva ima 41-godišnju tradiciju i jedan je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih brandova. Zaštitni je znak za kvalitet i ukus prave bosanske kafe na četiri kontinenta.

Nakon Bosne i Hercegovine, Zlatna džezva se najviše pije u SAD-u, Hrvatskoj i Švedskoj. Zlatna džezva izvozi se i u Saudijsku Arabiju i zemlje Arapskog zaljeva, Kosovo, Austriju, Sloveniju, Australiju, Crnu Goru, potom u Kanadu, Italiju, Nizozemsku, Srbiju, Tursku, Njemačku, Makedoniju, Švicarsku, Veliku Britaniju, Češku, a uskoro i u Albaniju.

Nedavno je obilježeno devet godina postojanja svojevrsnog zaštitnog znaka Zlatne džezve, sada već planetarno poznate Vispakove najveće džezve na svijetu. Do sada je iz jedne od najvećih atrakcija Guinnessove knjige rekorda, pravu bosansku kafu probalo oko tri miliona ljudi u Bosni i Hercegovini, Turskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Kini, i drugim zemljama.

Najveća džezva na svijetu uskoro će se naći po prvi put na turneji u Makedoniji, a potom ponovno “gostuje” u Hrvatskoj i Njemačkoj, saopćeno je iz Vispaka.

klix.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close