Vijećnici SDP, SBB i BPS: Doktrina SDA je “ili si NAŠ ili nikako ne valjaš”

Saopćenje za javnost klubova vijećnika SDP, SBB i BPS 

Doktrina SDA je “ili si NAŠ ili nikako ne valjaš”

Posljednja sjednica općinskog vijeća Visoko, odnosno, ponašanje vijećnika SDA na istoj, pokazalo je građanima i nama, visočkoj opoziciji, da su njihovi aršini za evaluaciju direktora JP i JU produkt jedino i samo njihovog stranačkog interesa.

Na 6. sjednici općinskog vijeća Visoko razmatrani su izvještaji o radu Javnih preduzeća i Javnih ustanova u 2012. godini  što je SDA u koaliciji sa S BIH iskoristila za demonstraciju sile i revanšizma nasumično obarajući izvještaje onih direktora koji nisu bili po njihovom stranačkom ukusu. Najbolji primjer za ovakvu našu konstataciju jeste obaranje izvještaja JKP “Visočica”, Veterinarske stanice, Doma Zdravlja, te KSC Mladost. Premda su navedena preduzeća poslovala pozitivno i bez dugovanja SDA je, samo i isključivo zbog njima znanih razloga, glasala da se njihovi izvještaji ne podrže.

U rušilačkom naletu “sječe glava nepodobnima” SDA je sebi dozvolila luksuz “da zna” bolje od struke, odnosno da oblast vodosnabdijevanja i odlaganja otpada  poznaje bolje od dipl. inženjera gospodina Ermina Dlakića, dugogodišnjeg direktora JKP „Visočica”. Svoje neznanje i nesposobnost pokušali su obrazložiti  bezveznim i nesuvislim otpužbama na račun JKP Visočica, okrivljujući isto za činjenicu da samo 1/3 građana visočke općine ima pitku vodu, iako je poznato da to preduzeće nema ama baš nikakve veze s tim problemom.

Problem je izgleda u činjenici da se nepodobni direktori ne uklapaju u  tzv. „Reformu javnog sektora” po kojoj se funkcionisanje javnog sektora treba još više usložniti, a istovremeno se trebaju uhljebiti  SDA kadrovi koji su pomogli njeno ustoličenje na vlasti.
Govori se o najmanje 50 takvih radnih mjesta.

Kao opozicija, mi smo glasali u skladu sa brojkama, podržžavajući čiste i dobre izvještaje, a obarajući one koji to nisu.

S druge strane, SDA je svojim potezima pokazala cjelokupnoj visočkoj javnosti da za njih brojke i pozitivnost u radu i poslovanju ne znače ništa, ukoliko niste direktor po njihovom ukusu.

Obaranje izvještaja o radu JP i JU se može objasniti SDA doktrinom “Ili si naš ili nikako ne valjaš”.

Klub vijećnika SDP OO Visoko
Klub vijećnika SBB OO Visoko
Klub vijećnika BPS OO Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close