Video- U operativnoj akciji „Plamen“ SIPA lišila slobode jednu osobu zbog trgovine ljudima

Postupajući po nalozima Suda BiH i Tužiteljstva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA),  su 11.03.2014. godine, u operativnoj akciji „Plamen“, na području Zenice slobode lišili osobu inicijala M.Č., zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz članka 250. KZ BiH „Organizirani kriminal“, u svezi sa kaznenim djelom iz članka 186. KZ BiH „Trgovina ljudima“.

U akciji „Plamen“ pretraženi su objekti na tri lokacije na području općine Zenica i tom prilikom pronađeni i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku: mobilni telefoni sa SIM karticama, osobni dokumenti (osobna iskaznica, zdravstvena knjižica i dr.) koji pripadaju malodobnoj ženskoj osobi (žrtvi trgovine ljudima), veća količina prezervativa (oko 400 komada) i dr.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u zakonskom roku, biti predata na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

www.magazinplus.eu – SIPA BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close