UINO BiH: Oduzeto 25.507 komada satova vrijednosti veće od 700.000 KM

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje BiH u Carinskoj ispostavi Gradiška privremeno su oduzeli 25.507 komada raznih satova ukupne tržišne vrijednosti veće od 700.000 KM.
Na osnovu određene obavještajne informacije do koje su došli ovlašteni službenici UNO u Sektoru za provođenje propisa u Regionalnom centru Banja Luka, u suradnji sa carinskim službenicima u Carinskoj ispostavi Gradiška, izvršena je detaljna kontrola kontejnerske pošiljke koja je stigla iz Kine u Bosnu i Hercegovinu. Tom prilikom pronađena je količina od 25.507 komada raznih satova za koje se posumnjalo da predstavljaju falsifikat poznatih robih marki. Radilo se o satovima, Adidas, Puma, Nike, Emporio Armani, Cartier, Dolce & Gabbana, Breitling, Hello Kitty i dr. za koje se pretpostavlja da su falsifikati poznatih zaštićenih robnih marki.
U tom smislu Uprava je obavijestila ovlaštene zastupnike za BiH pomenutih robnih marki, te se očekuje njihova provjera i potvrda da se radi o krivotvorenoj robi, nakon čega će biti pokrenuti postupci pred nadležnim pravosudnim organima.

www.magazinplus.eu – UINO BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close