Video/Foto: Osnivačka skupština OO A-SDA Tešanj

Minulog vikenda je, u tešanjskom Domu kulture (Maloj Sali CKiO), održana osnivačka skupština OO A-SDA Tešanj.
Pored članova Općinskog izvršnog odbora (15 članova), za predsjednika OO A SDA Tešanj izabran je Fahir Solo.
Osnivačkoj skupštini u Tešnju prisustvovali su brojni gosti, a među njima Predsjednik A-SDA mr. Nermin Ogrešević, kantonalni lider ove političke partije Refik Kurgaš, kantonalni zastupnik u Skupštini ZDK i predsjednik OO A-SDA Visoko dr. Amir Ganić, te mnogobrojni predstavnici općinskih organizacija ove partije.

Koliko god aktivnosti ove političke partije ostaju u sjenci dnevnopolitičkih aktuelnosti, evidentno je da kontinuitet rada – strateško razvijanje političke infrastrukture u svim općinama donosi rezultat sa kojim se ne mogu pohvaliti i “veće” političke partije.

Izborni rezultati A-SDA u posljednja dva izborna ciklusa, te “osvajanja” onih općina u kojima nije bilo organizovanog djelovanja, primjer su kako se sistemski razvija politička ideja i kako se gradi stranačka infrastruktura.
Na razočarenje skeptičara i zagovornika populističkih “ho ruk” taktika, A-SDA BiH može biti školski primjer političkog i strateškog djelovanja.
Naravno, ne hvaleći “zakona” niti jednoj političkoj partiji, vrijeme će pokazati da i A SDA nije operisana od karijerista i “uhljebaša”, ali za nadati se da će takvi brzo shvatiti da im nije mjesto u ovoj političkoj partiji.

“Osvajanje Tešnja” ima i simboličku vrijednost, te su gosti osnivačke skupštine birali riječi podrške i pohvale. U video izvještajima donosimo obraćanja iz kojih se islustrativo očitava politički kurs i strateške orjentacije A-SDA BiH.

 

 

 

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close