Video: “Marš na Drinu” usred UN

Vuk Jeremić, predsjedavajući Generalne skupštine UN, organizovao je 14. januara proslavu Srpske nove godine i predstavljanje Srbije u velikoj sali GS u Njujorku.

Na proslavi, čiji je cilj predstavljanje naše zemlje, pjevao je beogradski hor “Viva vox”.

Vuk Jeremić posvetio je večerašnji nastup hora “Viva Vox”, u čast srpskog predsjedavanja Generalnom skupštinom UN, onima koji sanjaju o svjetskom miru, milijardama dobronamjernih ljudi svih boja i vjeroispovijesti, prenosi Blic.

Hor Viva Vox nastup je otvorio pesmom “Ameno”, a potom su se redale numere “Tamo daleko”, “Mamma mia” grupe ABBA, “Bohemian Rapsodi” grupe Kvin , potom “Vejv jor fleg”, kao i “Luk on d brajt sajd of lajf”, ali i “Hajde Jano, hajde dušo” i “Srce” Ekaterine Velike.

Za kraj je ostavljena koračnica “Marš na Drinu”, koja je najavljena kao pjesma mira. Publika u dvorani je zdušno pljeskala rukama u ritmu srpske pjesme, a predsjedavajući Generalnom skupštinom UN Vuk Jeremić nije mogao da sakrije zadovoljstvo, ali i ponos zbog ovakvog koncerta, prenosi Mondo.

“Dobro veče, hvala Srbijo, srećna Nova godina”, rekao je večeras na srpskom jeziku generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, uoči hora Viva Vox.

http://www.avaz.ba/globus/region/mars-na-drinu-usred-un
(BLIC)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close