Video: BIOS, VIMES i ministar Ugarak o novosadskom sajmu

Danas je u sjedištu Zeničko-dobojskog kantona održana press konferencija na kojoj su Fikret Plevljak, premijer, Đemil Ugarak, ministar privrede i Bojan Bošnjak, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede upoznali medije sa rezultatima veoma uspješnog nastupa na 80. Međunarodnom sajmu u Novom Sadu.
Pored pomenutih, novinarima su o svojim utiscima i novim poslovnim aranžmanima govorili predstavnici firmi čije je učešće na Sajmu  finansijski i organizaciono pomogla Vlada Kantona.

Od visočkih privrednih subjekata na novosadskom sajmu su izlagali:

– OPZ BIOS Vratnica,
– MI VIMES Visoko
– Vispak i Kent-elit u okviru AS GROUP

Među indirektnim izlagaćima bio je i BIOFIT Visoko.

Ministar Ugarak ukazao je na činjenicu da Zeničko-dobojski kanton ima ugledne privednike i proizvođače iz domena prehrane i ovu tradiciju treba nastaviti i privredu u cjelini poduprijeti svim snagama. „Drago mi je što su naši privrednici ostvarili značajne poslovne kontakte, jer će to osnažiti domaću privredu, a pogotovu onu izvozno orijentiranu“, kazao je ministar Ugarak.

Nermin Kadrić, ispred visočkog BIOS-a kazao je da je zajedničkim gostovanjem ostvarena kvalitetna sinergija između vlasti i privrede i izrazio zadovoljstvo velikim brojem novih poslova sklopljenih tokom boravka na Sajmu te uspješnom prodajom plastenika i staklenika tokom trajanja Sajma.

Selma Valjevac, ispred visočkog Vimes-a kazala je da se ova firma prvi put predstavila na jednom ovako značajnom sajmu i da će sa izvoznom dozvolom koju posjeduju u kratkom roku ostvariti nove poslovne aranžmane.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close