Izvještaj MUP-a ZDK za 30.05.2013.

U prilogu pogledajte izvještaj MUP-a ZDK za 30.05.2013.

JAVNI RED I MIR

Na području Kantona javni red i mir je narušen u sedam slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET
 
Usora

Dana 30.05.2013. godine, dežurna služna Policijske stanice Usora je obaviještena da je u mjestu Omanjska, od strane nepoznatih lica, zapaljeno putničko motorno vozilo marke “Passat”, bez registarskih tablica. Od strane istražitelja Policijske stanice Usora je izvršen uviđaj, dok se nastavljaju aktivnosti policijskih službenika na vršenju svih potrebnih provjera te utvrđivanju svih bitnih činjenica i okolnosti pod kojim je došlo do paljevine predmetnog vozila.

Žepče

U toku noći 29/30.05.2013. godine, u ugostiteljskom objektu koji se nalazi u Ulici Prva, izvršeno je krivično djelo krađe, kojom prilikom je od strane nepoznatog izvšioca otuđen novčanik vlasništvo lica R.S. iz Brčkog, u kojem se nalazio novac i lični dokumenti oštećenog. Od strane službenika Policijske stanice Žepče se poduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju izvršene krađe te otkrivanju počinioca iste.

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se trinaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close