“Veličanstveni Bach” u režiji pijanste Bartolomeja Stankovića

U Franjevačkom samostanu sv. Bonaventure u Visokom, održan je koncert klasične muzike pod nazivom “Veličanstveni Bach”.

(Ismar I. – vipromo.ba)

Koncert koji je posvećenom velikom njemačkom baroknom kompozitoru Johannu Sebastianu Bachu, organizirao je mladi visočki pijansta   Bartolomej Stanković.  Pored njega, nastupili su mnogobrojni gosti iz Tuzle, Sarajeva, Kaknja i Visokog. Riječ je o mladim bosanskohercegovačkim muzičarima: violinist Adnan Buljušmić, trubač Ivan Ščitinski, flautistica Hanan Hadžajlić, tenor Emanuel Josić, sopran Melisa Zerdo, pijanistice Melika Buza i Lejla Vranac te vokalni sekstet Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Avdo Smajlović“ pod vodstvom prof. Bahrije Šabanović.

bach2

Visočka publika je uživala u atraktivnim Bachovim kompozicijama na violini, klaviru, flauti, trubi, orguljama i ljudskom glasu, a također i u pričama iz Bachovog života u izvedbi mladih amaterskih glumaca koji djeluju u okviru dramske sekcije u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

bach3

Ovo je bila zaista jedinstvena i veličanstvena noć u Franjevačkom samostanu, a dokaz da su Visočanke i Visočani jako zainteresirani za klasičnu muziku je prostor ispunjen do posljednjeg mjesta.

 

Bravo za maestra Stankovića i sve učesnice koncerta “Veličanstveni Bach”.

bach4

Fotogaleriju pogledajte na našoj facebook stranici klikom OVDJE

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close