SDP Visoko pod lupom KO SDP ZDK

U petak, 22. februara 2013. godine, rukovodstvo Kantonalne organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Zeničko – dobojskog kantona je prema zaključku 16. sjednice KO SDP BiH ZDK održalo sastanak sa članovima Predsjedništva Općinske organizacije Socijaldemokratske partije Visoko.

Cilj sastanka bio je upoznavanje sa trenutnim stanjem i aktivnostima OO SDP BiH Visoko, sa posebnim osvrtom na stanje u ovoj organizaciji nakon Lokalnih izbora 2013.godine.

Konstatovano je da ima određenih problema u funkcinisanju OO SDP BiH Visoko, ali da se oni uz pomoć KO SDP BIH ZDK i maksimalan angažman članova organa OO SDP BiH Visoko, izabranih vijećnika, zastupnika u PFBiH, te članova SDP BiH iz Visokog imenovanih na određene pozicije u institucijama kantonalnog i federalnog značaja (izvršni direktor, članovi NO/UO ), mogu uspješno prevazići.

Sastanak je rezultirao usvajanjem određenih zaključaka čija realizacija treba početi odmah.

Ovo je bio drugi u nizu sastanaka koje će rukovodstvo Kantonalne organizacije SDP BiH ZDK održati sa rukovodstvima svih općinskih organizacija SDP-a na području Zeničko – dobojskog kantona.

Naredni sastanak rukovodstva KO SDP BiH ZDK održat će se u OO SDP BiH Vareš.

KO SDP BiH ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close