PolitikaRegion

Veleposlanica BiH u Zadru

Gradonačelnik Branko Dukić primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Elmu KovačevićBajtal u pratnji bosansko-hercegovačke poduzetnice Snježane Köpruner. Gđa Köpruner je vlasnica tvrtke GS – TMT iz Travnika koja proizvodi elemente strojeva, kompletne strojeve kao i dijelove za bicikle, koja zapošljava oko 500 ljudi, a planira se i otvaranje novih tvornica u Rami i Zenici.

Veleposlanica je nedavno stupila na dužnost u RH i sa zadovoljstvom je istaknula da je Grad Zadar drugi grad koji posjećuje, odmah nakon Grada Zagreba. Naglasila je važnost suradnje za razvoj naroda i zajednica te izrazila želju za povezivanjem bosansko-hercegovačkih gradova sa Zadrom, Sveučilištem u Zadru, razmjenom znanja i iskustava u različitim područjima, pogotovo iskustava vezanih za pripremu projekata Europske Unije i povlačenje sredstava iz EU fondova. Također je spomenula mogućnost povezivanja Travnika sa Zadrom, ukoliko bi Grad Zadar podržao takvu inicijativu.

Jedan od razloga njezine posjete Gradu Zadru upravo je i povezanost gđe Snježane Köpruner sa Zadrom, u kojem je provela veliki dio svoga života, školovala se i radila. Gđa Köpruner uz ulaganja u gospodarstvo, izdvaja i znatna sredstva od dobiti tvrtke za ulaganja u kulturu Bosne i Hercegovine, obnovu i valorizaciju njezine bogate povijesno-kulturne baštine i izdavaštvo. Na taj način u Travniku je obnovljena rodna kuća nobelovca Ive Andrića.

Gradonačelnik Dukić je izrazio spremnost za suradnju i povezivanje relevantnih institucija i pojedinaca iz područja od zajedničkih interesa obiju strana. Zahvalio je na posjetu i izrazio nadu da će se u skoro vrijeme moći realizirati i neki zajednički projekt.

Na prijemu je uz gradonačelnika Dukića bila i Anita Gržan Martinović, visa savjetnica-specijalistica za međunarodnu suradnju.

grad-zadar.hr

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close