Vejsel Tiryaki – počasni građanin Općine Visoko za 2015.

Vejsel Tiryaki je rođen 1965. godine u gradu Boluu, provincija Dortdivan, selo Yukariduger.

Osnovnu i srednju školu, do petog razreda, pohađao je u rodnom selu, a okončao je u Bolu, gdje je također završio i srednju školu.

1984. godine upisao je Fakultet političkih nauka Univerziteta Istanbul.

Po završetku studija, nakon što je kratko radio kao inspektor u Ministarstvu finansija, položio je ispit za načelnika i pristupio novom radnom mjestu.

Od 1990. godine, kao nadzornik za upravne poslove, bio je načelnik u općinama Agacoren (Aksaray), Tufanbeyli (Adana), Hasankeyf (Batman) i Arhavi (Artvin), te zamjenik guvernera gradova Artvin i Osmaniye.

1992. godine, 6 mjeseci je boravio u Velikoj Britaniji kako bi vršio stručnu analizu lokalnih vlasti. U periodu od 1998. do 1999. godine, završio je program za postdiplomski studij „Javna uprava“, na Institutu za javnu upravu Turska i Bliski istok.

1993. godine je premješten u Ankaru. U Ministarstvu unutrašnjih poslova radio je kao Šef kabineta.

Preselio se u jednu straćarsku kuću u Altindag i počeo upoznavati Altindag. Prvog dana 2004. godine, dao je ostavku na mjesto službenika i postao kandidat ispred stranke AK za načelnika Altindag. 29.04.2004. godine je izabran za načelnika Altindag općine.

2009. godine biva ponovo kandidovan za načelnika općine Altindag ispred stranke AK, i ponovo, sa najvećim brojem glasova biva izabran za načelnika.

U 2014. godini je pobijedio na izborima sa 64% glasova.

2011. godine je završio postdiplomski studij na studijskoj grupi Javna uprava, Instituta političkih nauka Univerziteta Istanbul, te doktorirao na Univerzitetu Ankara, Prirodno-matematički fakultet, studijska grupa Razvoj nekretnina.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close