Kakanj: Pandža izvršio prozivku košarkaša

U Sportskoj dvorani Kakanj danas je upriličena prozivka igrača Košarkaškog kluba Kakanj

U predstojećoj sezoni trener Josip Pandža, koji obavlja i dužnost selektora zlatnih bosanskohercegovačkih košarkaških kadeta, moći će računati na sljedeće košarkaše koji će biti okosnica tima: Željka Palavru, Ermina Dedića, Aldina Muflizovića, Benjamina Šabića, Obrada Tomića, Nebojšu Maksimovića, Nermina Buzu, Harisa Delalića, Pavlja Boljkovca i Eldara Merdanovića, a timu će biti priključeno još 8 igrača iz mlađih selekcija Košarkaškog kluba Kakanj.

Uz trenera Pandžu i članove uprave Košarkaškog kluba Kakanj, prozivci je prisustvovao i općinski načelnik Nermin Mandra koji obavlja i dužnost člana Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH.

Bila je to prilika da se načelnik Mandra još jednom sretne sa našim šampionom Pandžom, da naglasi da uspjeh bosanskohercegovačkih košarkaških kadeta treba biti motivacija svim igračima, te da poželi puno sportske sreće kakanjskim košarkašima.

Josip Pandža je najmlađi trener u historiji KK Kakanj. U KK Kakanj angažiran je krajem prvog dijela prvenstva 2013/14, kada je pobjedom nad KK Posušje, debitovao na trenerskoj poziciji u Kaknju. Trener KK Kakanj Josip Pandža je pravo trenersko čudo, obzirom da se radi se o mladom treneru koji je rođen 1987. godine. Sa KK Kakanj Pandža ima ugovor još dvije godine.

(Novovrijeme.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close