Upoznajte važne erogene zone – G, F i P tačke!

Za G-tačku ste vjerovatno svi čuli, ali znate li za tačke P i F? Vrijeme je da upoznate tajne najjačih erogenih zona

(Tportal.hr)

Svaki dio tijela može biti područje seksualnog užitka, zavođenja ili potencijalno orgazma. Međutim, postoji nekoliko područja koja su nešto uzbudljivija od drugih – posebno G-tačka kod žena te F i P kod muškaraca.

F-tačka
Frenulum je trokutasto područje odmah ispod vrha penisa. Prekriveno je vrlo osjetljivim živčanim završecima što ga čini jednim od najvažnijih područja u cijeloj genitalnoj regiji. Pokušajte stimulirati taj dio penisa tokom oralnog seksa i to tako što ćete prelaziti jezikom preko njega. Dobro bi bilo i da nježno pušete zrak u područje F. To će ga oduševiti.

Vanjska P-tačka
Prostata je vrlo osjetljiva i neki muškarci (ali ne svi!) osjećaju veliko zadovoljstvo kada se vanjski ili unutarnji dio prostate stimulira. Riječ je o području od kraja njegovih testisa pa do stražnjice. Taj dio možete stimulirati prstima i jezikom. Takvi će ga potezi izludjeti. No prije nego što krenete s tim, provjerite spada li vaš partner u skupinu muškaraca koji to vole.

Unutarnja P-tačka
Ako želite stimulirati unutarnju P-tačku, morat ćete s partnerom izgraditi duboko povjerenje, ali će vam jednako tako biti potrebno i puno prakse. Naime, stimuliranje unutarnje P-tačke zahtijeva prste u njegovoj stražnjici što znači da ih kao prvo morate namazati kako bi lakše mogli kliziti. Prstima lagano pritišćete dio unutrašnjosti blizu penisa. To mu izaziva veliko zadovoljstvo, ali nipošto to ne radite samoinicijativno. Najprije se dogovorite s njim.

G-tačka
Ovo je tačka koja ženama garantuje vrhunsko zadovoljstvo. Riječ je zapravo o tkivu koje nabubri kad je žena uzbuđena. Nalazi se oko pet centimetara od ulaza u vaginu. G-tačka puno se bolje pronalazi prstima, nego penisom. Nemojte ulaziti previše duboko. Stavite prst i nagnite ga u smjeru prednjeg zida vagine (strana tijela gdje se nalazi pupak). Ostale stjenke vagine su glatke, ali ova je lagano hrapava zbog G-tačke. Kad se žena uzbudi, tkivo će nabubriti i tada ćete je prstima lakše opipati. Dovoljno je da lagano pomičete prst gore i dolje, lijevo i desno, a žena će završiti u sedmom nebu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close