Ujedinili se HDZ 1990 i HNS BiH

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž i predsjednik Hrvatskog narodnog saveza (HNS) BiH Drago Džambas potpisali su danas sporazum o integriranju u jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije, saopćio je Ured za informiranje javnosti HDZ 1990.

Predsjednici su konstatirali visok stupanj podudaranosti ocjena o ustavnom, institucionalnom, političkom, gospodarskom, socijalnom, kulturološkom, demografskom stanju odnosa u BiH.

Svjesni nužnosti promjena kojima će se osigurati stvarna i puna jednakopravnost Hrvata s druga dva konstitutivna naroda u BiH, kao i puna integracija BiH u zajednicu slobodnih i demokratskih europskih država i u euroatlantske integracije, jedinstveni u nastojanjima za ostvarivanje demokratskih političkih odnosa i političkog pluralizma u BiH, a posebice unutar hrvatskog naroda, te ističući visok stupanj jedinstvenosti i usklađenosti programskih ciljeva, potpisali su sporazum od daljnjem djelovanju kroz jedinstvenu političku stranku HDZ 1990 – Stranku Europske pučke orijentacije.

Integriranje će teći postupno, proces integriranje poćet će odmah, odnosno nakon potvrde nadležnih stranačkih tijela. Ovaj sporazum istinski će doprinijet nužnom procesu okrupnjavanja stranaka s hrvatskim političkim predznakom u BiH.

Na općim izborima 2014. stranke će nastupiti pod imenom HDZ 1990 što ne isključuje potrebu i mogućnost da se na pojedinim razinama vlasti i sa drugim strankama organiziraju izborne koalicije, navodi se u saopćenju Ureda za informiranje javnosti HDZ 1990.

ONASA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close