Topla voda i limun: Osam razloga da ovaj napitak uvrstite u redovnu ishranu

Čaša tople vode sa svježe iscijeđenim sokom od limuna svakog jutra vjerovatno je najbolja stvar koju možete učiniti za svoje cjelokupno zdravlje. Ova jednostavna, ali veoma važna stvar, pomoći će vam da započnete dan na najbolji mogući način. Donosimo vam osam razloga da ovaj napitak pijete svako jutro.

Topla voda, uz dodatak limunovog soka, odlična je za probavu. Ona stimulira i aktivira sam proces varenja čime vam pomaže da ostanete zdravi i aktivni.

Limun je veoma bogat izvor vitamina C koji vas štiti od prehlade i drugih oboljenja. On poboljšava imunitet čime imate manje prilike da dobijete razne infekcije i bolesti.

Ukoliko redovno pijete toplu vodu s limunovim sokom, nećete imati problem s konstipacijom i drugim, srodnim, gastro problemima. Ovaj napitak će stimulirati i aktivirati rad crijeva čime se sprečava pojava problema i bolova izazvanih zatvorom.

Ovaj napitak vam može pomoći da očistite organizam, jer uklanja sve štetne toksine koji se akumuliraju u vašem tijelu.

Pošto uklanja toksine iz tijela, napitak je dobar i za vašu kožu. Osim toga, vitamin C iz limuna pomaže vam da dobro i živahno izgledate, piše Minimagazin.info.

Vitamin C iz limuna djeluje kao prirodni antioksidant. On uklanja tzv. slobodne radikale iz tijela, koji mogu biti izrazito štetni po vašu kožu. Dakle, čaša tople vode s limunovim sokom omogućava vam da budete dobro “opremljeni” za borbu protiv bora i prijevremenog starenja.

Već odavno je poznato da voda radi čuda za vaš organizam. Zato ovaj napitak, osim zdravstvenih prednosti limuna, osigurava hidrataciju vašeg tijela.

Često se preporučuje da, ukoliko pazite na liniju, dan započnete ovim napitkom. Osim pružanja osjećaja sitosti, limunov sok sadrži i vlakna i vitamin C, što vam pomaže u mršavljenju.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close