BiHPrivreda

Ugrožen penzioni fond

Isplata penzija ozbiljno je dovedena u pitanje zbog čega je i Federacija Bosne i Hercegovine odlučila da se ona ubuduće odvija preko trezora, što je prije nje učinjeno i u drugom entitetu.

Da penzioni fondovi imaju velike probleme u prikupljanju sredstava za isplatu svjedoče i dugi redovi penzionera koji su protekla dva-tri dana pred bankama satima čekali da stignu novac i čekovi.

Prognoze ukazuju na to da će penzioni fond u idućim mjesecima imati još veće probleme. Govoreći ovog četvrtka na konferenciji za novinare posvećenoj održavanju skupa oko 200 lidera biznisa koji će biti upriličen 24.marta u Sarajevu dr. Enes Sadović, ekspert za oblast osiguranja, rekao je da je došlo vrijeme da ljudi sami počnu misliti o vlastitom životu u što spadaju zdravstvena zaštita i mirovina.

„Takvo razmišljanje promovisaćemo i na ovoj konferenciji podstičući tri principa: ideje, inovacije i strategije na čemu treba pribaviti i interes šire zajednice“, kazao je dr. Enes Sadović.

Direktor prodaje i marketinga Merkur osiguranja Jasmin Kukuljac kazao je da se koncept skupa podudara sa njihovom koncepcijom poslovanja zbog čega su se i odlučili da kao glavni sponzori podrže organizatore „Altermedia“ d.o.o. i „In academy Sarajevo“.
H.A.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close