Udruženje „HAVA“: Akcija pomoći izbjeglicama iz Sirije

Udruženje „HAVA“ iz Donjeg Vakufa u saradnji sa IML TV, u fazi je realizacije projekta pomoći izbjeglicama iz Sirije koje su trenutno smještene na području Beograda i Subotice.

Zamisao je da iste obradujemo tokom predstojećih bajramskih praznika pripremljenim paketima za djecu i odrasle.
Na projektu rade aktivisti udruženja širom Bosne i Hercegovine, te su obuhvaćeni sljedeći gradovi: Donji Vakuf, Gornji Vakuf, Bugojno, Travnik, Sarajevo, Zenica, Zavidovići, Odžak, Prijedor, Mostar, Visoko, Goražde, Živinice, Tuzla, Banovići I Lukavac.

Za dostavljenje pomoći uspjeli smo obezbijediti prevozna sredstva, naime radi se o humanistima koji su se dobrovoljno javili da u privatnoj režiji prevezu pomoć do navedeih lokacija. U pitanju je jedno putničko vozilo-kombi (8+1 sjedišta) i teretno vozilo 20 tona nosivosti.

Ovim putem Vas molimo da date svoj doprinos u realizaciji navedenog projekta u vidu donacije-goriva ili novčanih sredstava. Uplatu možete izvršiti na broj transakcijskog računa: 160-503-00000132-09 otvoren u Vakufskoj banci D.D. Sarajevo.

Svaki vid pomoći je dobro došao, a ovim putem ističemo da će svaki Vaš doprinos biti medijski propraćen.
Iskreno se nadamo da ćete uvažiti naše molbe i učestvovati u finansiranju ovog projekta, pa Vam se na tome unaprijed zahvaljujemo, a kako je planirani datum polaska 24.09.2015. godine u kasnim večernjim satima, molimo Vas da nas u što kraćem roku obavijestite o Vašim mogućnostima pri realizaciji ove pomoći.

S poštovanjem.

naši sugrađani pakete mogu donjeti u rtv visoko do petka

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close